Młoda kapusta na gorąco

4.49 (153 ocen)

  • 40 min

Tylko młoda kapusta smakuje tak wyjątkowo.

  • 40 min

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    pęczek koperku
    pęczek zielonej pietruszki
    1 ziele angielskie
    1 liść laurowy
    łyżka smalcu (ewentualnie masła)
    1 łyżka mąki
    2 łyżki śmietany
    sól, pieprz
    kminek
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować i nasolić. Odcisnąć z nadmiaru wody.
  • 2. Koperek i pietruszkę drobno posiekać.
  • 3. W rondlu rozgrzać tłuszcz, dodać kapustę,ziele, liść laurowy, koperek, pietruszkę. Dusić na małym ogniu do miękkości. W śmietanie rozrobić mąkę, dolać łyżkę wody - dobrze wymieszać. Połączyć z kapustą. Na końcu doprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek Koper Młoda kapusta Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować