Młoda kapusta na zasmażce

4.48 (164 ocen)

  • 60 min

Nic tak letnio nie smakuje jak młoda kapusta z koperkiem!, teraz jest krótki sezon na młode główki kapusty z dużą ilością koperku, kefirem i ziemniakami. Jak byłam dzieckiem to wszystkie te produkty rosły na naszym polu, Babcia brała koszyk i szłyśmy ,,ukopać,, ziemniaków, ja zrywałam młody koperek

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 1 główka młodej kapusty
    - 1 pęczek koperku
    - 3 łyżki octu
    - sól
    - pieprz

    Zasmażka:

    - 3 łyżki smalcu lub masła
    - 2 łyżki mąki

    Dodatkowo:
    - 2 kg młodych ziemniaków
    - kefir lub zsiadłe mleko
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta na zasmażce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę obieramy z wierzchnich , najbardziej zielonych liści, drobno kroimy całą główkę, zalewamy do 1/2 wysokości i gotujemy z koperkiem i solą. Gdy kapusta zmięknie, czyli po ok. 20-25 minutach dodajemy ocet i pieprz.

    2. Na patelni roztapiamy masło lub smalec, dodajemy mąkę, robimy złotą zasmażkę. Dodajemy do kapusty, doprawiamy do smaku.

    3. Podajemy z kefirem i ziemniaki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kefir Koper Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować