Młoda kapusta w pomidorach z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 40 min

Taki sposób przygotowania kapusty - dla zapracowanych. Wystarczy dodać składniki a danie się samo robi. Inny sposób przygotowania młodej kapusty.Wystarczy pajdka ciemnego chleba i obiad gotowy.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 główki młodej kapusty
    2 małe słoiczki przecieru pomidorowego(2x160 g)
    100 g masła
    Przyprawy(listek laurowy, pieprz i sól do smaku)
    2 pęczki szczypiorku
    2 pęczki świeżego koperku
    Około 15 dag swojskiej kiełbasy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta w pomidorach z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: kapusty pokroić, zagotować, odcedzić, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojony szczypiorek i koperek, masło, przecier pomidorowy, listek laurowy oraz pokrojoną kiełbasę. Wymieszać wszystko, wstawić do piekarnika, przykryć i dusić od zagotowania około 30 minut w temp. 170 stopni. W czasie duszenia kapustę przemieszać. Po tym czasie kapustę odkryć, dodać sól i pieprz do smaku, całość jeszcze dusić do miękkości kapusty.

Porady

1. do kapusty można dodać do poprawienia smaku zamiast kiełbasy kilka plastrów domowej konserwy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować