Mloda kapusta z czosnkiem

4.5 (176 ocen)

  • 25 min

Dostalam ten przepis od mamy cala rodzina sie nia zajada.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kg mlodej kapusty
    2-3 sredniej wielkosci mlode marchewki
    0.5 szklanki cukru
    0.5 szklanki octu
    0.5 szklanki oleju
    2 lyzeczki soli
    4-5 zabkow czosnku
    4 ziarka ziela angielskiego
    2 liscie laurowe
    pół peczka koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Mloda kapusta z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste oplukac ,poszatkowac niezbyt drobno ok. 0.5-1 cm .
    Marchew umyc , obrac i zetrzec na tarce na grubych oczkach.
    Czosnek wycisnac przes praske.Wymieszac razem w misce.
  • 2. Zalewa:Cukier, ocet, olej, sol,ziele angielskie i lisc laurowy.Zagotowac. Lekko ostudzic i polac kapuste,ugniesc zeby lekko zmiekla rekami.
  • 3. Na koniec: Koperek posiekac dodac do zalanej i ugniecionej kapusty. Schlodzic.

Porady

Kapusta moze byc przechowywana w sloiku nawet przez miesiac.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować