Młoda kapusta z gyrosem

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Sałatka znika z zaczynia w mgnieniu oka i co ciekawego bardzo smakuje małym niejadkom :)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mała główka młodej kapusty: 1 sztuka
    - piersi z kurczaka: 500 gramów
    - kukurydza w puszce: 1 sztuka
    - Papryka czerwona świeża: 2 sztuki

    - papryka żółta świeża: 1 sztuka
    - ogórek (zielony): 1 sztuka
    - pomidor mały: 1 sztuka
    - szczypiorek: 5 sztuk
    - warzywko lub vegeta: 3 łyżeczki
    - majonez dekoracyjny "Winiary": 1 sztuka
    - sól, pieprz, przyprawa do gyrosa: 1 opakowanie
    - olej do smażenia około: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta z gyrosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić na paseczki i wymieszać z przyprawą do gyrosa, solą
    i pieprzem. Odstawić na 15min. Następnie usmażyć na oleju i pokroić w kosteczki.
  • 2. Kapustę zszatkować i doprawić Warzywkiem bądź Vegetą do smaku
  • 3. Papryki i ogórek pokroić w kostkę.
  • 4. Układać warstwami: kapusta, mięso, papryka, kukurydza, ogórek. I Tak dwukrotnie. Na końcu dajemy kapustę. Każdorazowo na kapustę dajemy cienką warstwę majonezu. Dekorujemy pomidorem i szczypiorkiem.
  • 5. Odstawić na 30min do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować