Młoda kapusta z papryką

4.5 (167 ocen)

Bardzo aromatyczna i przyjemna w smaku.

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty (około 800g)
    woda lekko osolona
    1 większa zielona papryka
    2 średnie białe cebule
    1 pęczek koperku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    5 łyżek śmietany 12%
    1 - 2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka rozmarynu suszonego
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok Dodatki

Młoda kapusta z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z papryką 1. Paprykę, po wykrojeniu nasion, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać masło. Na tłuszcz wrzucić paprykę i cebule - dusić 10 min, od czasu do czasu mieszając.
  • Młoda kapusta z papryką 2. Następnie dodać przygotowaną kapustę, posiekany koperek, tymianek, rozmaryn oraz sok z cytryny. Wymieszać i dusić jeszcze 5 min.
  • Młoda kapusta z papryką 3. Po tym czasie dodać śmietanę i wymieszać. Chwilę podgrzewać. Całość doprawić do smaku.
  • 4. Kapustę poszatkować, zalać wodą. Gotować 15 min. Odcedzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować