mloda kapusta z pulpecikami na letni obiadek!!

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybkie i łatwe w przygotowaniu danie

  • 40 min

Składniki:

  • 1młoda kapusta
    40dag mięsa mielonego
    2 dymki
    1,3 szkl bulionu warzywnego
    sól,pieprz, ostra papryka, czosnek
    1jajko

Mloda kapusta z pulpecikami na letni obiadek!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawiamy solą,pieprzem, dodajemy przeciśnięty czosnek i jajko. Z mięsa formujemy ok20kulek wielkości orzecha włoskiego. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia
  • 2. Z kapusty wycinamy głąb,liście grubo szatkujemy. Podsmażamy na tłuszczu po klopsikach. Podlewamy bulionem i smażymy ok 5 min bez przykrycia.. Następnie przyprawiamy solą,pieprzem oraz papryką. Dokładamy podsmażone klopsiki oraz dymki. wszystko razem podgrzewamy.

Porady

Można podawać z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy