Młoda kapusta z rodzynkami

0 (0 ocen)

Młoda kapusta z rodzynkami zasmażana na maśle to smaczny dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje podana na ciepło.

Składniki:

  • 350-400 g młodej kapusty
    1/2 cebuli
    1 łyżka masła
    1/2 szklanki wrzącej wody
    kawałek skórki z cytryny
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    1 łyżka rodzynek
    koper

Młoda kapusta z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, poszatkować. Cebulę drobno pokroić, wrzucić do kapusty i zalać wrzątkiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić pod przykryciem z 10-15 minut. Na końcu dodać rodzynki, masło oraz sparzoną skórkę z cytryny. Jeszcze chwilę dusić do miękkości. Przed podaniem wyjąć skórkę z cytryny. Kapustę wyłożyć do salaterki i posypać świeżym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy