Młoda kapusta z rzodkiewką

0 (0 ocen)

Młoda kapusta smakuje zawsze i pod każdą postacją.

Składniki:

  • 1 większa główka młodej kapusty
    1 cebula
    1 pęczek rzodkiewki
    kilka pomidorków koktajlowych lub 1 większy pomidor
    1 łyżka masła
    1 szklanka śmietany 30 %
    2 łyżki przyprawy typu jarzynka
    sól, pieprz

Młoda kapusta z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i nie trzeba robić tego bardzo drobno, cebulę obrać i pokroić w piórka. Do garnka w którym będziemy robić kapustę wrzucić masło i po rozpuszczeniu podsmażyć na nim cebulę, następnie dodać kapustę, przyprawę i 1 łyżkę pieprzu ziołowego, dolać śmietanę i po wymieszaniu dusić kapustę kilka minut do momentu kiedy zmniejszy swoją objętość i lekko zmięknie. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, a pomidorki w cząstki i dodać prawie na sam koniec duszenia kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem i już można podawać bo kapusta nie może być za bardzo miękka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy