Młoda pekinka z kiełkami do obiadu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sama wyhodowałam kielki i teraz serwuję je do surówek i nie tylko,polecam i zapraszam:))

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g pekinki
    garść roszponki
    duża garść kiełków lucerny
    garść kiełków soi
    1 duża marchewka
    5 rzodkiewek
    1 ogórek zielony
    1/2 cebuli
    4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
    sól,pieprz do smaku
    2 łyżki majonezu

Młoda pekinka z kiełkami do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki surówki 1. Kapustę umyć,osuszyć i poszatkować. Dodać poszatkowaną roszponkę. Marchewkę,rzodkiewkę oraz ogórka umyć i osuszyć,marchew obrać. Zetrzeć warzywa na tarce o dużych oczkach i lekko odcisnąć soki. Przełożyć do miski. Cebulkę drobno pokroić,fasolę odsączyć z zalewy i osuszyć. Dodać do miski. Dodać kiełki ( oba rodzaje) i dłońmi przemieszać wszystkie składniki surówki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i dobrze wymieszać. Odstawić na 30-45 minut. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy