Młode warzywa zapiekane z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Od buraczków odciąć liście. Łodygi drobno posiekać. Pomidory i białą kiełbasę umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, posiekać w piórka.
2.Buraczki oraz ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plasterki równej wielkości. Polać olejem, posypać solą i pieprzem, delikatnie wymieszać, przełożyć do żaroodpornego naczynia . Na wierzchu rozłożyć posiekane liście botwiny, cebulę oraz plastry kiełbasy. Zapiekankę przykryć folią aluminiową. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
3.Naczynie wyjąć z piekarnika. Zdjąć folię aluminiową. Na zapiekance ułożyć pomidory, posypać parmezanem, ponownie wstawić do piekarnika, zapiekać 4 minuty.
4.Danie posypać koperkiem i posiekanymi łodygami liści botwiny
Komentarze