MLECZNY SERNIK NA ZIMNO

4.5 (171 ocen)

Bardzo delikatny serniczek,szybki w przygotowaniu,ale ma jedną wadę,gdyż błyskawicznie znika z talerza.

Składniki:


  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
    40 dkg. serka waniliowego
    1 puszka mleko zagęszczone niesłodzone
    1 łyżka cukier puder
    3 szt. galaretki cytrynowe
    1 szt. galaretka pomarańczowa
    3/4 l. pokrojonych brzoskwiń,ananasów,mandarynek z zalewy
    do ozdoby brzoskwinie i mandarynki

Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mleczny sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mleczny sernik na zimno 1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami łącznie z bokami.
  • mleczny sernik na zimno 2. Mleko ubić mikserem z cukrem pudrem,dodając stopniowo serek.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody,przestudzić i tężejącą wlać do masy mleczno serowej,wsypać pokrojone w kostkę owoce bez
    zalewy,delikatnie wymieszać i wlać do
    tortownicy,pozostawić do stężenia.Na wierzchu ułożyć
    ozdobnie owoce
  • mleczny sernik na zimno 3. Całość zalać tężejącą galaretką
    pomarańczową rozpuszczoną w/g przepisu na
    opakowaniu.
  • mleczny sernik na zimno 4. Owoce można dać w/g upodobań,ale lepiej aby były one z zalewy.Pozostawić do całkowitego stężenia.Gorącym nożem okroić brzegi tortownicy i wyłożyć ciasto.
  • mleczny sernik na zimno 5. Kroić kawałkami jak tort.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować