Mleczne batoniki

4.5 (170 ocen)

Słodki deser z ryżem preparowanym

Składniki:

  • Pół szklanki mleka (125 ml)
    niepełna szklanka cukru
    200 g margaryny
    3 łyżki kakao
    opakowanie mleka w proszku (500 g)
    2 małe opakowania ryżu preparowanego (po 60 g każde)

    dodatkowo:
    folia spożywcza
    blaszka 36x24
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mleczne batoniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, mleko, cukier i kakao rozpuścić w rondelku, dodać mleko, wymieszać łyżką, aż znikną grudki. Wsypać ryż i jeszcze raz wymieszać.
    Wyłożyć na blaszkę wyścieloną folią spożywczą, wyrównać powierzchnię i schłodzić.
    Pokroić na podłużne batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kakao Mleko Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować