Mrożona kawa pistacjowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Idealna na upalne dni. ;)

  • 5 min

Składniki:


  • 1 l mleka
    500 ml lodów pistacjowych
    4 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej
    1 łyżka cukru
    4 kostki białej czekolady
    czereśnie do ozdoby

Mrożona kawa pistacjowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lody wyciągamy z zamrażalnika i wkładamy do lodówki na pół godziny przed przygotowaniem kawy.

    Do miski wlewamy mleko, dodajemy kawę oraz cukier.
    Miksujemy przez dwie - trzy minuty.

    Podajemy z dużą porcją lodów, startą czekoladą oraz czereśniami.

Porady

Można użyć ulubionych lodów, ale raczej unikałabym owocowych. ;)

Komentarze

Podobne przepisy