Mrożona Tarta Jagodowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny deser na ciepłe i leniwe popołudnie. Niedziela dobiega końca, ale z tym ciastem ten koniec jest przyjemniejszy :)

  • 30 min

Składniki:

  • - dwa serki mascaropne ( dostępne w każdym supermarkecie)
    - odrobina śmietanki kremówki
    - dżem, powidła jagodowe
    - paczka herbatników
    - miękkie masło 50-70g
    - czekolada do polania ( biała, mleczna, gorzka- do wyboru) lub syrop ( toffi, czekoladowy)

Mrożona tarta jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Skrusz herbatniki w misce tzw. piasek. Wymieszaj je z masłem. Masą wylep tortownicę (wcześniej wysparuj ją masłem i wysyp bułką tartą) Wstaw do lodówki na 15 min.Jeżeli nie masz w niej miejsca, wybierz zamrażarkę-10 min.

    2. Dwa serki masacpone ubij malakserem ze śmietaną kremówką, a następnie dodaj dżem. Czynnośc ( ubijanie) powtórz.

    3. Zmrożony spód wypełnij jagodową puszystą masą. Wstaw do zamrażarki na 15, 20 min.

    4. W tym czasie roztop czekoladę. Możesz również sporządzic własną: Kakao, mleko, masło- wszytsko w takich samych proporcjach.

    5. Zmrożone ciasto polej ostudzoną czekoladą lub syropem.

    Na zdjęciu propozycja podania. Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy