Mrożona tarta jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Skrusz herbatniki w misce tzw. piasek. Wymieszaj je z masłem. Masą wylep tortownicę (wcześniej wysparuj ją masłem i wysyp bułką tartą) Wstaw do lodówki na 15 min.Jeżeli nie masz w niej miejsca, wybierz zamrażarkę-10 min.
2. Dwa serki masacpone ubij malakserem ze śmietaną kremówką, a następnie dodaj dżem. Czynnośc ( ubijanie) powtórz.
3. Zmrożony spód wypełnij jagodową puszystą masą. Wstaw do zamrażarki na 15, 20 min.
4. W tym czasie roztop czekoladę. Możesz również sporządzic własną: Kakao, mleko, masło- wszytsko w takich samych proporcjach.
5. Zmrożone ciasto polej ostudzoną czekoladą lub syropem.
Komentarze