Muffiny na słono z warzywami

4.5 (173 ocen)

Pyszne babeczki w wersji słonej z warzywami ,szynką i serem. Fajna przystawka na imprezę lub na drugie śniadanie np. do pracy.

Składniki:

  • Suche:

    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki soli
    1 łyżeczka oregano
    przyprawa do pizzy

    Mokre:

    1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    1 jajko

    dodatki:

    kawałek cukinii
    kawałek marchewki
    2 kabanosy
    3 plastry szynki
    100 g sera żółtego
    6 pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny na słono z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Wszystkie składniki połączyć razem w jednej misce. Cukinię,marchewkę i ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kabanosy i szynkę pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ciasto wymieszać z cukinią,marchewką,kabanosami i szynką i nakładać do foremek. Na wierzch ułożyć po 2 ćwiartki pomidorka i posypać żółtym serem. Muffiny włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut. Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować