Muffiny czekoladowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka myję, wycieram, obieram ze skórki. Kroję na ćwiartki a potem w dość dużą kostkę i odstawiam na bok. Obie mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiewam do miski. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Żółtka z octem mieszam razem i dodaję do ubitych białek. Wsypuję pozostałe składniki i ucieram. Następnie wlewam olej, a na koniec do gotowego już ciasta wsypuję pokrojone jabłka. Formę do babeczek smaruję tłuszczem i nakładam ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175'C na 30 min. Upieczone wyjmuję i zostawiam kilka minut w formie, następnie zdejmuję muffinki i zostawiam by wystygły.
Komentarze