MUFFINY KOKOSOWO - WANILIOWE

0 (0 ocen)

Obłędny smak kokosa i wanilii. Proste szybkie, nie wiem co to ciasto ma w sobie ale każdy chwali polecam

Składniki:

  • 1 i 1 / 2 szklanki mąki
    3 / 4 szklanki cukru
    1 / 2 szklanki lub 3 / 4 szklanki wiórków kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 / 2 łyżeczki soli
    1 szklanka mleka
    1 / 3 szklanki oleju
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 / 2 olejka waniliowego

Muffiny kokosowo - waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować dwie miski. Zgodnie za zasadą w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre składniki, a następnie dodajemy suche składniki do mokrych.

    Do jednej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe - wymieszać. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, olej, olejek waniliowy. Na koniec dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Pamiętajmy, żeby zrobić to nie dokładnie wtedy muffiny będą miękkie i dłużej zachowają świeżość.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy