MUFFINY Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 10 min

PO PROSTU MNIAMMM!!!

  • 10 min

Składniki:

  • 125 g cukru
    125 g mąki
    125 g masła lub palmy
    2 jaja
    2 łyżeczki cukru wanilinowego lub kilka kropel olejku
    3 łyżki mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    krem czekoladowy jako nadzienie
    1 łyżka kakao
    foremki do muffinów silikonowe lub papierowe

Muffiny z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny 2 1. Utrzeć masło/palmę w temperaturze pokojowej. Dodać cukier, mąkę z proszkiem i jaja - Miksować chwilę - dodać mleko i dalej miksować na jednolitą masę. Wykładać na foremki tak by 3/4 było zapełnone: ciasto-nadzienie-ciasto.

    Piec w nagrzanym do 200 st. piekarniku ok. 20 min.
    Z tej ilości składników wychodzi ok. 10 muffinów

Porady

Nie trzeba dodawać kako wtedy muffiny będą wanilinowe. Można do nadzienia zastosować również dżemy i świeże owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy