Muffiny z kremowym orzechowym nadzieniem

0 (0 ocen)

Muffinki w wykonaniu mojej córki. Piecze je dość często, ponieważ, jak to muffiny, są szybkie do wykonania i smakują domownikom

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 12 SZTUK:
    1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    3/4 szklanki cukru pudru
    2 średnio czubate łyżki kakao
    16 g cukru wanilinowego
    1 szklanka mleka
    1/3 szklanki oleju
    1 jajko
    12 łyżeczek kremu z orzechów ziemnych (taki do kanapek)
    do ozdobienia lukier lub cukier puder

Muffiny z kremowym orzechowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami.
    Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni z termo obiegiem.
    Do jednej miski przesiałam przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier puder.
    Dodać kakao i cukier wanilinowy, wymieszać.
    Do drugiej miski wlać mleko i olej, wbić jajko i roztrzepać widelcem.
    Składniki płynne wlać do sypkich i wymieszałam wszystko łyżką.
    Połowę ciasta rozłożyć do papilotek, na to wyłożyć po łyżeczce kremu orzechowego, a na niego resztę ciasta.
    Piec około 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy