Muffiny z trzema czekoladami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cukier.
W drugiej jaja, mleko, aromat, olej.
Zawartość drugiej miski przelać do pierwszej, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać posiekane czekolady, rozprowadzić po masie.
Formę do muffin wypełnić papilotkami, nakładać masę do 2/3 ich wysokości.
Piec około 22 minut w temperaturze 180 stopni, wystudzić.
Obie czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej, składniki lukru wymieszać ze sobą.
Na każdą babeczkę nakładać "łatkę" z lukru, pozostawić do zastygnięcia, potem nałożyć polewę mleczną i gorzką, odstawić do zastygnięcia.
Porady
Do polania babeczek możemy użyć również białej czekolady, lecz nie będzie ona śnieżnobiała.
Lukier powinien być gęsty i przy spływaniu tworzyć "nitki".
Komentarze