Muffinki ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Mój synek uwielbia muffinki w każdej postaci i to właśnie on zainspirował mnie do eksperymentowania

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • PODSTAWOWE:
    - mąka poznańska: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - olej z oliwek lub olej rzepakowy: 0.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - ziemniak starty surowy: 2 sztuki
    - jajo duże: 1 sztuka
    DODATKOWE NIEOBOWIąZKOWE:
    - łosoś norweski wędzony w plastrach: 1 plaster
    - jogurt: 1 opakowanie
    - czosnek w ząbkach: 2 ząbki
    - szczypiorek siekany i kilka do dekoracji: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche połączyć (mąka, proszek, soda),
    połączyć mokre składniki ( olej, mleko, ziemniaki, jajo)
    Następnie szybko zamieszać wszystko razem.
    Nałożyć do papilotek na muffinki i wstawić na blaszcze do nagrzanego pieca do 180stopni.
    Piec 25 minut.
    Można ozdobić różyczką z łososia, dodatkowo podawać z kleksikiem z jogurtu wymieszanego z wyciśniętym czosnkiem i szczypiorkiem.
    Do picia polecam podawać z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować