Muffinki czekoladowo- kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuść w rondelku. Do rozpuszczonej margaryny dodaj cukier i mieszając rozpuść w margarynie. Następnie dodaj mlek i kakao. Zagotuj na bardzo małym ogniu. Odstaw do przestygnięcia
2.Oddziel białka od żółtek. Do białek dodaj sól i cukier waniliowy po czym ubij na sztywna pianę. Do białek dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka i zmiksuj na małych obrotach. Do masy jajecznej dodaj masę kakaową oraz aromat i zmiksuj na małych obrotach.
3.Nastaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza. Brytfannę wyłóż papilotkami i napełnij masą do 2/3 wysokości. Piecz ok. 25min.
4.Masło przełóż do miski, dodaj cukier puder i zmiksuj na najwyższych obrotach na gładka, puszysta masę. Do masy maślanej dodaj kajmak oraz sok z cytryny po czym ponownie zmiksuj na gładka masę.
5.Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na wystudzone Muffinki po czym udekoruj posypką.
Komentarze