Muffinki czekoladowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolade i orzechy odkładamy na bok. Wszystkie mokre składniki mieszamy w pierwszej misce a suche w drugiej. Kiedy zamieszamy składniki, wlewamy mokre składniki do suchych i wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Później na desce kroimy połowę tabliczki czekolady (gorzka lub mleczna, zależy od osoby) i dodajemy do masy. Drugą połowę zostawiamy, gdyż będzie nam służyła jako posypka na wierzch babeczek. Siekamy nożem orzechy ok 150 g i wrzucamy do masy. Wykładamy masę do foremek a wierzch posypujemy drugą połową czekolady pokrojoną w drobną kostkę. Piekarnik ustawiamy na temperaturę 180° i pieczemy prze 15 minut. Smacznego :-)
Porady
Zamiast orzechów można włożyć kawałki pomarańczy, jabłka, czy zrobic nadzienie za pomocą powideł.
Komentarze