Muffinki jajeczno-makaronowe z warzywami

4.5 (189 ocen)

świetna przekąska

Składniki:

  • 5 jajek
    3 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
    sól do smaku
    10 dag żółtego sera
    10 dag makaronu (dowolny kształt)
    1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Jajko

Muffinki jajeczno-makaronowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu na pół miękko. Doprawić do smaku. Ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Jajka roztrzepać i wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do foremek od muffinek układać porcje makaronu, na to warzywa. Wszystko zalać masą jajeczną tak do 3/4 wysokości foremki. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Muffinki piec w nagrzanym piekarniku 15 - 20 minut w 180 st C. Smakują na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować