MUFFINKI JEŻYNOWO-BANANOWE

0 (0 ocen)

szybkie muffinki, najlepiej smakują z herbatą

Składniki:

  • Porcja na 15 muffinek:
    2 szkl. mąki (minus 2 łyżki)
    3/4 szkl. cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżka budyniu śmietankowego
    1 szkl. mleka
    1/3 szkl. oleju
    1 duże jajko
    kilka kropli aromatu śmietankowego
    1/2 szkl. jeżyn
    1 dojrzały banan

Muffinki jeżynowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana kroimy w kosteczkę.
    Jajko mieszamy za pomocą trzepaczki z cukrem. Suche składniki łączymy z suchymi a mokre z mokrymi. Następnie do mokrych dodajemy suche składniki, mieszamy, dodajemy owoce. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 25 min. w temp. 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy