Muffinki jogurtowo – waniliowe

4.96 (189 ocen)

  • 10 min

Mięciutkie jak puszek, pachnące wanilią i błyskawiczne w przygotowaniu. Bo pieczenie z Córcią jest takie cudowne...

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 15 muffinek:
    300g jogurtu naturalnego
    32g cukru waniliowego
    1 szklanki mąki + 2 łyżki
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    0,5 szklanki cukru
    1/3 szklanki oleju
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.96 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki jogurtowo – waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mokre składniki krótko zmiksować, a suche przesiać razem. Wszystko razem połączyć krótko miksując. Ciasto przełożyć do papilotek. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować