Muffinki kokosowe

5 (175 ocen)

  • 10 min

Są szybkie, proste i wszyscy za nimi przepadają.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 i 1/4 szklanki (310 ml) mleka
    1 i 1/4 łyżeczki miodu
    3 szklanki (230 g) wiórków kokosowych
    1/2 szklanki (125 g) cukru
    1/2 szklanki (70 g) mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 duże jajka, dobrze roztrzepane
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Wgłębienia w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować mleko z miodem, odstawić z ognia.
    • Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą.
    • Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około 25 - 30 minut.
    Ps. Jak muffinki ostygną to obtaczam je w rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekoladzie i posypuję wiórkami kokosowymi. Na zdjęciu są 2 wersje muffinka z czekoladą i bez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować