Muffinki- reniferki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać suche składniki. Delikatnie wymieszać.
Rozpuszczoną i przestudzoną margarynę dodawać na przemian z letnim mlekiem. Cały czas miksując na małych obrotach.
Ciasto przelać do papilotek.
Piec 15-20 min, "do suchego patyczka w temp 175 st. C (bez termoobiegu)
2.W tym czasie przygotować krem budyniowy.
Suche budynie wymieszać w 3/4 szkl. mleka. Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrem. Ugotować budyń.
Masło utrzeć na puch, potem dodawać po łyżce przestudzonego budyniu cały czas miksując.
Wystudzone muffinki ozdobić kremem czekoladowym, groszkami i zrobić poroże.
Porady
Paluszki wbijają się lepiej w muffinki. Polecam także wypróbowanie paluszków typu "dla dzieci" gdyż są one delikatnie słodkie w smaku.
Komentarze