3.Dodać mąkę (przesiewając) z proszkiem do pieczenia.
4.Białka ubić i wymieszać delikatnie z powstałą masą.
5.Ciasto wylać na wysmarowana tłuszczem blaszkę do pieczenia. Piec w piekarniku 180 st C ok 1h.
6.Sporządzić krem:
Z 1/2l mleka odlać 1/2 szkl. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do 1/2 szkl mleka dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
7.Na ciasto ułożyć owoce, w zależności od upodobania np. brzoskwinie, kiwi, ananas. Na owoce wyłożyć ostudzony krem. Wierzch ciasta polać polewą.
Porady
wymiary blaszki: 24 x 39cm
W przypadku gdy nie mamy zbyt wiele czasu można upiec ciasto i gdy przestygnie posypać go cukrem pudrem.
Komentarze