Murzynek z bananami

4.49 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec ciasta, a potem jeść je, popijając kawą.

Składniki:

  • ● 25 dag margaryny
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3 łyżki kakao
    ● 2,5 szkl. mąki
    ● 3 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
    ● 4 jajka
    ● banan
    ● bakalie (orzechy, rodzynki, morele, skórka pomarańczowa)
    Lukier:
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● 2 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Desery

Murzynek z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, kakao i cukier gotujemy 7 minut z 1/2 szklanki wody. Następnie masę kakaową studzimy.
  • 2. Banana obieramy, kroimy w kostkę. Orzechy drobno kroimy. Rodzynki i morele sparzamy, dokładnie osączamy. Bakalie i banany obtaczamy w mące, aby nie opadły na dno.
  • 3. Mąkę mieszamy z sodą, białka ubijamy. Dodajemy do masy wraz z bakaliami i żółtkami, lekko mieszamy. Wlewamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Pieczemy 60 minut w temp. 180 °C. Studzimy.
  • 4. Lukier: do rondelka wsypujemy cukier puder, dodajemy sok z cytryny. Mieszamy szybko do uzyskania jednolitej masy. Polewamy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować