Murzynek z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki z masy czekoladowej, tzn.: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy rozpuszam w małym rondelku, studzę.
Osobno ubijam białka na lśniącą pianę.
Do ostudzonej płynnej masy dodaję mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać pianę. Całość połączyć.
Masa serowa:
Do sera dodać mąkę, jajka, cukier, i budyń. Wymieszać.
Blachę o wymiarach 36 x 23 cm wykładam papierem do pieczenia.
Piekarnik nastawiam na 180 C.
Na spód wylewam całe ciasto czekoladowe. Następnie na ciasto warstwami (pasami) wylewam ser.
Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę do suchego patyczka przez około 50 – 60 minut.
jakieś 5 minut przed końcem pieczenia, ciasto posypuję kawałkami czekolady, by się rozpuściła i powstała polewa.
Komentarze