Murzynek z serem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlać wodę , dodać margarynę i podgrzać, aż margaryna się rozpuści. Dodać cukier i kakao, podgrzać, aż wszystkie składniki się wymieszają. Odstawić do ostygnięcia.
W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka oraz wystudzoną masę kakaową. Całość zmiksować - masa będzie wystarczającą gęsta.
Na końcu dodać ubitą pianę z białek i całość delikatnie wymieszać.
Masa serowa:.
Rozpuścić margarynę. Ostudzoną, wymieszać z serem.
Utarte żółtka z cukrem, dodać do sera. Wymieszać, następnie dodać budyń - również wymieszać.
Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z resztą masy serowej.
Blachę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą . Na blachę wylać masę kakaową. Na wierzchu wylać masę serową.
Piec w temp. 200 stopni około godziny, aż masa serowa będzie lekko zarumieniona.
Polewa:
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej dodać mleko i dokładnie wymieszać . Polać ciasto i zrobić ozdobne paski widelcem.
Komentarze