Murzynek przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę włozyc do garnka , dodac olej, wodę , cukier , kakao i wszystko razem podgrzewac na małym ogniu , mieszając , do momentu gdy powstanie gęsta masa.Mase ostudzic a następnie do niej dodać żółtka, i miksowac .Nastepnie dodac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Białka ubic , na sztywno dodaac je do ciasta, delikatnie mieszając łyżką.
Całośc wyłozyc na blache i piec ok. 40 minut w temp. 180 C.Ostudzone ciasto przekroic na połowe .
Masa jogurtowa:
Żelatynę rozpuścic w 3 łyżkach wody. Margarynę utrzec z cukrem.
Do tych składników odawac małymi porcjami jogurt grecki a następnie żelatynę.
Ciasto po przekrojeniu przełozyc masa , zostawiajać jej niewielka częsc na wierzch.Przykryc i rozsmarowac reszte masy na wierzch , posypac kakao a nastepnie posypka waflową.Smacznego:)
Porady
blacha 25 na 36.
składniki powinny miec temp.pokojowa
Komentarze