Mus rabarbarowy z jogurtem

0 (0 ocen)

Pyszny,delikatny deser,który fajnie się prezentuje.

Składniki:

  • 20dag rabarbaru
    3 łyżki żelatyny
    6 łyżek cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki dżemu truskawkowego
    50 dag gęstego jogurtu typu greckiego
    4 łyżki płynnego miodu
    20 dag truskawek

Mus rabarbarowy z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oczyścić,umyć i pokroić w małe kawałki.
  • 2. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody
  • 3. Do rondelka wlewamy 100 ml wody,dodając cukier i zagotowujemy.Wrzucamy rabarbar dodając sok z cytryny,dżem i gotujemy około 5-8 minut
  • 4. Następnie blenderem wszystko miksujemy,dodajemy żelatynę.Rozlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki w pozycji półleżącej
  • 5. Jogurt naturalny mieszamy z miodem i wykładamy na zastygnięty mus rabarbarowy.Przed podaniem dekorujemy truskawkami.
  • 6. Inspiracja:Mój własny przepis

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy