Marmolada agrestowa z bazylią

4.47 (164 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Nietypowe ,ale bardzo smaczne połączenie smaków.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg agrestu
    2 garście świeżej bazylii
    1/4 szklanki wody
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.47 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Marmolady

Marmolada agrestowa z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • agrest i bazylia 1. Agrest myjemy i staramy się odszypułkować ( przyznaję się nie zrobiłam tego bardzo dokładnie ;-).Wysypujemy do garnka dodajemy wodę i zasypujemy kilogramem cukru. Gotujemy na małym ogniu ok 35 minut. Po tym czasie dodajemy liście bazylii i trzymamy na ogniu jeszcze 15 minut. Następnie wszystko dokładnie miksujemy i przekładamy do czystych słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Bazylia Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować