Mus z jabłek

5 (181 ocen)

  • 45 min

Słodziutkie i pachnące

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kg. jabłek
    1/2 szkl. wody
    1 1/2 szkl. cukru
    sok z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Mus z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórek, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone jabłka, skrapiamy sokiem z cytryny i wsypujemy cukier.
  • 2. Gotujemy ok.20-25 minut aż jabłka się rozgotują. Jeśli lubimy mogą zostać kawałki jabłek. Mus wkładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy. Słoiki gotujemy jeszcze ok .15 minut.

Porady

Najlepszy wychodzi z papierówek:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować