Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao

4.5 (174 ocen)

  • 45 min

Taki mus przygotowałam pierwszy raz i przyznam się szczerze,że obawiałam się smaku,ale pomimo moich obaw wyszło bardzo smacznie.Mus możemy przygotować bardziej lub mniej słodki.Polecam na podwieczorek.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    2 małe banany
    2 łyżki miodu prawdziwego
    2-3 łyżki kakao
    ewentualnie cukier do smaku
    sok z cytryny według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy zimną woda i dokładnie osączamy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Studzimy.
  • 2. Do przestudzonej kaszy dodajemy banany,miód i kakao,sok z cytryny,całość miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę,ewentualnie możemy jeszcze dosłodzić cukrem.Podajemy.

Porady

Jeżeli chcemy bardziej czekoladowy dodajemy więcej kakao.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować