Muszle Conchiglie z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym

4.49 (201 ocen)

Nic dodać, nic ująć - po prostu pycha.

Składniki:

  • 400 g makaronu Muszle Conchiglie (Lubella)
    1 cebula
    250 g pieczarek
    500 g fileta z kurczaka
    pół szklanki zielonego groszku mrożonego lub z puszki
    200 ml śmietany 22%
    sól
    pieprz
    tymianek może być suszony
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Muszle conchiglie z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w ósemki. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami, a następnie dodać filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i tymiankiem. Pod koniec dodać groszek i całość dusić jeszcze do miękkości groszku.
  • 2. Na koniec całość wymieszać ze śmietaną. Gotowy sos przelać do makaronu i wymieszać. Podawać gorący, posypany zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować