400 g makaronu Muszle Conchiglie (Lubella)
1 cebula
250 g pieczarek
500 g fileta z kurczaka
pół szklanki zielonego groszku mrożonego lub z puszki
200 ml śmietany 22%
sól
pieprz
tymianek może być suszony
olej do smażenia
Muszle conchiglie z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w ósemki. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami, a następnie dodać filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i tymiankiem. Pod koniec dodać groszek i całość dusić jeszcze do miękkości groszku.
2.Na koniec całość wymieszać ze śmietaną. Gotowy sos przelać do makaronu i wymieszać. Podawać gorący, posypany zieleniną.
Komentarze