Muszle makaronowe ze szpinakiem

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Muszle makaronowe, faszerowane szpinakiem, zapiekane z mozzarellą w sosie pomidorowym

  • 60 min

Składniki:

  • Nadzienie
    szpinak
    ricotta
    sól
    pieprz
    czosnek
    jajko

    Sos
    pomidory w puszce
    czosnek
    sól
    pieprz

    Ponad to
    makaronowe muszle
    mozzarella
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle makaronowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż zmięknie.
  • 2. Pomidory gotujemy i doprawiamy do smaku. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.
  • image-0as2j22 3. Do gorącego szpinaku dodajemy ser ricotta, czosnek oraz przyprawy. Na koniec wbijamy jedno jajko i energicznie mieszamy. Następnie przekładamy nasz farsz do rękawa cukierniczego i faszerujemy nim muszle makaronowe. Tak przygotowane, układamy na sosie pomidorowym (nie topimy tylko lekko zanurzamy). Na wierzch kruszymy ser mozzarella i całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15/20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować