Muszle makaronowe o wyrazistym smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente, odcedzić i wystudzić. Na rozgrzany olej wrzucić drobno posiekany czosnek i podsmażyć. Dodać szpinak i smażyć do momentu aż woda odparuje. Przełożyć do miski, dodać serek ricotta,doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełniać makaronowe muszle.
Przygotować sos: masło rozpuścić w garnku, wsypać mąkę i wlać mleko. Sos intensywnie mieszać nie dopuszczając do powstania grudek. Na koniec dodać Tikka Masala, wymieszać. Gotowy sos przelać do żaroodpornego naczynia i układać w nim muszle. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 - 20 minut. Muszle podawać gorące, posypane rzeżuchą
Komentarze