Muszle nadziewane warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, zdrowe, kolorowe

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dużych muszli (Conchiglioni)
    3 plastry szynki Szwarcwaldzkiej
    1/2 strąka papryki żółtej
    1/2 strąka papryki czerwonej
    1/2 cukinii
    kilka małych różyczek kalafiora
    2 garści świeżego szpinaku
    5 pomidorków koktajlowych
    5 suszonych pomidorów
    2 ząbki czosnku
    ser grana padano
    pieprz kolorowy
    sól ziołowa
    oliwa

Muszle nadziewane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zagotować w osolonej wodzie do miękkości.
    Różyczki kalafiora zblanszować.
    Na patelni rozgrzać oliwę i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić.
    Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem i sola oraz czosnkiem przeciśniętym przez prasę.
    Dusić, aż szpinak odparuje.
    Tak przygotowanym farszem, wypełnić muszle i posypać grana padano.
    Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy