Muszle z mascarpone w sosie truskawkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny truskawkowy podwieczorek, ale również danie dla łasuchów... Muszle z makaronu stwarzają mnóstwo możliwości komponowania różnych posiłków i są bardzo lubiane przez dzieci...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - muszle makaronowe: 4 sztuki
    - mascarpone: 4 łyżki
    - truskawki: 100 gramów
    - mięta suszona (samodzielnie zebrana w ogrodzie i ususzona): 1 szczypta
    - cukier: 2 łyżki

Muszle z mascarpone w sosie truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle gotujemy al dente. Napełniamy serkiem mascarpone.
    Truskawki miksujemy blenderem dodajemy cukier.
    Do żaroodpornej miseczki wlewamy połowę sosu truskawkowego i układamy muszle napełnione serkiem. Posypujemy rozkruszoną miętą.
    Wstawiamy di piekarnika nagrzanego do 220 st.C na 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy