Muszle z pieczarkowym nadzieniem

4.5 (193 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonałe na obiad jak i na kolację z przyjaciółmi.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron muszle: 20 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - masło: 10 dekagramów
    - twaróg: 20 dekagramów
    - starty ser żółty: 15 dekagramów
    - bazylia, natka, pieprz, sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle z pieczarkowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z łyżką oleju. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, szklimy cebulę, by następnie dodać poszatkowane pieczarki. Smażymy do momentu, gdy cała woda odparuje. Gdy pieczarki ostygną dodajemy do nich ser, natkę, bazylię, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy składniki i wypełniamy powstałym farszem muszle. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem i zapiekamy 15 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować