Musztardowa karkówka na patyku

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Mięso rozpływa się ustach. Idealna propozycja obiadowa. Warto je przygotować.

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dag karkówki bez kości,
    1/2 cebuli,
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej,
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej,
    2 szklanki wody,
    1,5 łyżki musztardy,
    1 łyżka śmietany 18%,
    1 łyżka mąki,
    3 łyżki oliwy,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Musztardowa karkówka na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w cienkie pasy. Na patyczki do szaszłyków nabijamy kawałki mięsa. Mięso dokładnie nacieramy papryką mieloną.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę. Na oliwie podsmażamy mięso razem z cebulą. Wodę mieszamy z mąką. Wlewamy do mięsa. Wsypujemy przyprawę uniwersalną i dusimy na małym ogniu do miękkości.
  • 3. Musztardę mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do mięsa. Dusimy jeszcze około 5 minut. Sos doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować