Musztardowo-chrzanowa biała kiełbasa pieczona na piwie

4.47 (148 ocen)

  • 60 min

Nie może jej zabraknąć na wielkanocnym stole. Każdemu będzie smakować.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 parzone białe kiełbasy,
    1 por,
    2 cebule,
    1,5 łyżki musztardy,
    1/2 łyżki świeżego startego chrzanu,
    150ml piwa jasnego,
    1 łyżka masła,
    sól,
    pieprz,
    pieprz kolorowy ziarnisty,
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Musztardowo-chrzanowa biała kiełbasa pieczona na piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pora razem z cebulą smażymy około 5 minut na maśle. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Musztardę mieszamy z chrzanem. Białą kiełbasę nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach.
  • 3. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażonego pora i cebulę. Na warzywach układamy białe kiełbaski. Kiełbasę smarujemy marynatą z musztardy i chrzanu. Posypujemy ziarnami pieprzu kolorowego. Całość zalewamy piwem.
  • 4. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować