Ciasto francuskie z mandarynkami i cynamonem

0 (0 ocen)

pyszne na szybko aromatyczne ciasto.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, mandarynki 8 sztuk, cukier waniliowy 1 łyżka, cynamon 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto francuskie z mandarynkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze, położyć na blaszce, na cieście rozłożyć gęstocząstki obranych mandarynek zostawiając dość szerokie brzegi do podwinięcia
  • etap 2. mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru
  • etap 3. brzegi ciasta nałożyć na owoce, dociskając złączenie, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie
  • etap 4. ostrym nożem ponacinać skośnie wierzch ciasta, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, na ciemnozłoty kolor, wystudzone posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować