Nadziana bagietka na gorąco

5 (144 ocen)

Bułka dzięki przyprawie do pizzy smakuje jak pizza ;) Jest smaczna.Miałam zrobić z kiełbaską ale córka wolała z parówką i wyszo smacznie ,zjadła ze smakiem :)

Składniki:

  • 1 sztuka bagietka o śr.28-30cm
    1/3 papryki czerwonej
    1/3 papryki zielonej
    1/3 papryki żółtej
    2 cienkie parówki (ja miałam bananowe)
    SKŁADNIK DODATKOWY:
    100g sera mozzarella tartego
    olej do smażenia ok.2 łyżki
    Przyprawy:
    Sól morska,pieprz świeżo mielony,czosnek granulowany,przyprawa do pizzy wg.uznania
    PONADTO:
    Folia aluminowa
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki

Nadziana bagietka na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażanie 1. Papryki i parówki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy.
  • farsz 2. Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
  • faszerowanie 3. Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ.Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką.Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut.
  • gotowe do krojenia 4. Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem :)

Porady

Z tej porcji farszu możemy napełnić dwie bagietki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować