Nadziane bagietki- faszerowane kurczakiem, śliwkami i serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkę przekrajamy na pół, wydrążamy miąższ. Paprykę i por kroimy drobno, smażymy na oliwie z solą i pieprzem. Jak paryka zmięknie dodajemy pokrojone w plasterki śliwki i oliwki.
2.Pierś kroimy w kostkę, smażymy na oliwie z czosnkiem, solą i papryką ostrą. Mieszamy z usmażonymi warzywami.
3.Oba sery trzemy na tarce, dodajemy do kurczaka i warzyw wraz z oregano i bazylią.
4.Nadziewamy bagietkę. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podałam z ketchupem, świeżą bazylią i kiełkami rzodkiewki
Porady
Bagietkę najłatwiej wydrążyć widelcema faszerując ubijać np trzonkiem od tłuczka do mięsa lub jakimkolwiek sprzętem kuchennym z długim trzonkiem.
Komentarze