Nadziany schabowy

5 (143 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Soczysty, aromatyczny kotlet

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Cztery ok 2 - u centymetrowej grubości kotlety schabowe, 1/2 strąka dużej papryki - użyłam zieloną, średnia cebula, kawałek sera żółtego ok 4 łyżki, kawałek szynki parmeńskiej ok 4 łyżki, sól, pieprz, bułka tarta, 2 jajka
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziany schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie

    Paprykę, cebulę, ser i szynke pokroiłam w drobną kostkę - wymieszałam składniki

    Każdy kotlet nacięłam przez środek głęboko tworząc tzw kieszeń. Oprószyłam solą i pieprzem. Delikatnie rozbiłam uważajac by nie podziurawić mięsa. Do każdej kieszonki włożyłam porcje nadzienia. Spięłam kotlet wykałaczką. Obtoczyłam w rozmąconych jajkach lekko posolonych i tartej bułce. Smażyłam długo ok 20 min na rozgrzanym gęsim smalcu na małym ogniu, przewracając z jednej strony na drugą. Podałam z ubitymi ziemniakami i warzywami z wody polane przyrumienioną na maśle tartą bułką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować